2014. június 23., hétfő

2014. versenyei

1., A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola által szervezett és 2014. március 12.-én megrendezett elődöntőn két csapat jutott tovább a másnapi  versenyre.
I. csapat: Eperjesi Nóra 8.a, Mészáros Zsófia 5.b, Kavasánszki Orsolya 7.a
II. csapat: Molnár Lilla 6.a, Miliczki Martina 6.a, Kiss Klaudia 8. b
Felkészítő és lebonyolító tanárok: Bodnár Imréné, Krajnyák Péter

2., 2014. március 13-én a Megyaszói Polgári Együttműködés Egyesület és a  Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola által Kiss László tanár úr emlékére „Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc” témakörében rendezett döntőn, több környékbeli iskola is képviseltette magát. Részt vett a versenyen: Legyesbénye, Tállya, Bekecs, Taktakenéz és Megyaszó csapata.
A szoros küzdelemet Megyaszó I. számú csapata nyerte, második helyezett Bekecs csapata lett, a harmadik helyet Megyaszó II. számú csapata nyerte el.
A könyvjutalmakat Dr. Kiss Bertalan az Egyesület elnöke adta át a nyerteseknek.
Felkészítő és lebonyolító tanárok: Bodnár Imréné, Krajnyák Péter


3., A Legyesbényei Általános Iskola és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szerencsi Tankerülete: Árpád örökében címmel vetélkedőt szervezett 2014. március 26.-án. Iskolánk csapata is részt vett ezen a megmérettetésen, ahol az ötödik helyet érték el a tanulók. A csapat tagjai: Lukács Andrea 6. b és Marokházi Luca 6. b osztályos tanulók.
Felkészítő tanár: Krajnyák Péter
4., Kísérleti jelleggel, a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola Online versenyt hirdetett a Szerencsi Tankerület iskoláinak 2014. április 11.-én, "Napóleon, Európa ura" témakörben.
I. Tiszalúc csapata
II. Megyaszó csapata


 5., A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola versenyt hirdetett 2014. május 13.-án az iskola tanulóinak. Témakör: A nagy földrajzi felfedezések / Tengerész Henriktől – James Cook utolsó útjáig. A versenyen összesen hat csapat vett részt, a feladatokat számítógéppel kellett megoldaniuk a versenyzőknek.
I. helyett csapat tagjai: Kavasánszki Evelin 8. b, Balogh Szilveszter 6. b és Lovas László 7. a osztályos tanulók.
II. helyezett csapat tagjai: Marokházi Luca 6. b, Durku Péter 6. b, Tvergyák Balázs 6. b és Eperjesi Nóra 8. a osztályos tanulók.
III. helyezett csapat tagjai: Tamás Alexandra 6. b, Tamás Viktória 6. b, Tóth Eszter 6. b és Eperjesi Dániel Sándor 5. b tanulók.
Felkészítő és lebonyolító tanár: Krajnyák Péter


 6., 2014. május 17.-én a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola csapata, a 10. Kiss Attila olvasottsági versenyen az első helyezést érte el. A szoros megmérettetésen összesen tíz csapat vett részt a környék iskoláiból. A verseny feladatai Gál Halász Anna: Különös küldetés című művéhez kapcsolódtak. A versenyen csapatunk végig vezetett. A győztes csapat tagjai: Szabó Lili 6. b, Tóth Eszter 6. b és Eperjesi Nóra 8. a osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanár: Krajnyák Péter


 7., A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola helytörténeti vetélkedőt hirdetett 2014. június 10.-én az iskola tanulóinak. Témakör: Mészáros Lőrinc és a Dózsa György – féle parasztfelkelés; Megyaszó története.  A versenyen összesen nyolc csapat vett részt. Az első három helyezett csapat tagjai az oklevélen és az emléklapon kívül könyvjutalomban is részesültek.

I. hely.: Mészáros Zsófia 5.b, Tóth Eszter 6.b, Lovas László 7.a
II. hely.: Tamás Alexandra 6.b, Lucskai Dorina 4.a, Gecső Tamás 5.b
III. hely.: Udvari Gergő 8.b, Kovács Kristóf 4.b, Juhász Levente 4.b

Felkészítő és lebonyolító tanárok: Bodnár Imréné, Krajnyák Péter
A tanárok munkáját segítette: Eperjesi Nóra 8.a osztályos tanuló