2015. július 3., péntek

Országos győzelem Győrben








A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola csapata részt vett a nemzetközi INVOLEN verseny hazai döntőjén, ahol csak a legjobb csapatot díjazták. A jelentkezőknek el kellett készítenie adott határidőre egy hely alapú játékot. Csapatunk a megadott lehetőségek helyett egy új úton indult el és egy olyan játékot alkotott, amely bármelyik operációsrendszerrel rendelkező okostelefonnal vagy tablettel játszható, akár Internet nélkül is.
A játékról bővebben a blog oldalunkon olvashatnak! involenmegyaszo.blogspot.hu
Az INVOLEN (Intergenerational Learning for Nature Conservation Volunteers) egy innovatív projekt, melynek célja a generációk közötti és a játék alapú tanulás elősegítése, amely öt európai ország (Olaszország, Görögország, Franciaország, Magyarország és Szlovénia) természetvédelmi önkénteseit célozza meg. Magyarországon az INVOLEN projekt támogatója az MTA győri székhelyű Regionális Tudományi Kutatóközpontja.
A versenyre először több mint tíz csapat jelentkezett Magyarországról, ebből nyolc csapat nevezett és mindössze öt töltötte fel a kész játékot. A megyaszói tanulók játéka mindent tarolt a június 09.-én tartott döntőn. Az általános iskolák mellett, két győri gimnáziumi csapatot is maguk mögé utasítottak. Így Ők mehetnek Olaszországba, Firenzébe a záró konferenciára, ahol angol nyelven mutathatják be a játékukat a nemzetközi zsűri előtt. Összesen öt ország vett részt a megmérettetésen, minden országból a legjobb játékot készítők juthatnak el Firenzébe. A tét óriási, hiszen a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola tanulói képviselik Magyarországot ezen az európai versenyen, ahol az első három helyezett csapatot díjazni fogják.
A csapat tagjai:
Miliczki Martina 7.a, Molnár Lilla 7.a, Tóth Eszter 7.b, Tvergyák Balázs 7.b és Lovas László 8.a osztályos tanulók; Filep Otília és Krajnyák Péter pedagógusok